Enskild rådgivning, fårhållning

Rådgivningen anpassas utefter dina behov. Vi på Vreta Gård hjälper gärna dig som tänkt starta med får i en mindre skala, på hobbynivå. Vi kan också ge dig som funderar på att starta upp med en större besättning en inledande hjälp. Det kan handla om lagar, hur kan jag använda mina byggnader och marker? Vart hittar jag mer information, vilka myndigheter brukar bli inblandade och vad bör jag kolla upp innan eventuell byggnation eller ombyggnation av fårhus? Hur ska jag tänka kring val av fårras och lamningstid? Vad finns det för olika inredning för utfodring? Hur ska jag tänka när det gäller betet och vad bör man tänka på när det gäller stängsel.

Ni förklarar era mål eller tankar och om är möjligt sänder över en karta över fastigheten innan rådgivning. Utefter era funderingar och möjligheter formar vi därefter rådgivningstillfället för er.

Rådgivningen sker gärna hemma hos er (inom ca 10 mils radie) eller hos oss på Vreta Gård.

Ibland kan det vara bättre att hålla rådgivningen på Vreta Gård, där vi kan visa på hur vi gör, hur vår byggnad ser ut, vilken inredning vi använder och hur stängslen är uppsatta.

Kontakta oss för offert.
I priset ingår även att du kan kontakta oss i efterhand för kompletterande frågor.

Prisindikation: Ca 500 kr/timma inkl. moms (men jag gör ett paket av rådgivningen). Det motsvarar ungefär en lön för en gymnasielärare, räknat på en heltidstjänst.


Enskild rådgivning, höns

Rådgivningen anpassas utefter dina behov. Vi på Vreta Gård hjälper gärna dig som tänkt starta med höns i en mindre skala, på hobbynivå.

Kontakta oss för offert.
I priset ingår även att du kan kontakta oss i efterhand för kompletterande frågor.