Välkommen till vår hemsida!

Vi på Vreta Gård har Ekologisk uppfödning av Gotlandsfår (certifierade EU-ekologisk), säljer produkter och livdjur från den egna gården, håller kurser och tar emot besök. Vi ligger sedan flera år på topp när det gäller pälskvalitet, år 2019 på plats 6 både när det gäller pälskvalitet och tillväxt lamm (två olika listor). Rankingen gäller Gotlandsfår.

Personliga möten är viktigt för oss, därför föredrar vi små grupper i både kurs- och besöksverksamhet. Går du kurs hos oss kan du också alltid kontakta oss efteråt om du har frågor eller om du vill ha råd vid  tex köp av djur. Anmälan görs direkt till Annette.

Vill du titta på våra skinn eller andra produkter, hör av dig!

Just nu har vi kaninungar till salu från två olika kullar, dvs kan kaninerna säljas i obesläktade avelspar. Födda i april. Gotlandskanin i genbank.

Jag utbildar mig nu till kost-och hälsocoach (distans, läsår 2019-2020), tanken är att "bygga" kurser kring hälsa som ett komplement till andra kurser. Och samtidigt använda den härliga natur vi har på gården. För att göra det lite mer lättare att navigera på hemsidan kommer vi såsmåningom att göra en egen hemsida till hälsokurser samt naturguidning. Till en början har vi en egen Facebooksida samt Instagram till "VretaNette, naturguide och hälsocoach". Följ gärna mig där nu redan under utbildningen!

Kurser hösten 2019:

Fårkurs fem träffar, kvällar 17/9, 22/9 (dag), 22/10, 5/11, 19/11 (4 platser kvar)
Fårskurs, dagskurs 11/10 10.00-16.00 (2 platser kvar)
Hönskurs, dagskurs 2/9 10.00-16.00 (2 platser kvar)
Hönskurs, hör av dig vid intresse!

Hör gärna av dig även om du inte kan bokade datum, ofta kan jag fixa en till kurs (då får du gärna vara med och önska datum).

Du kan också boka in enskild rådgivning eller fråga om en enskild kurs för dig med vänner/släkt/grannar.

Skötsel av diken (studiecirkel i samarbete med SV)
Får på bete, lamningskurs samt Vilda växter planeras till våren 2020.

Hösten 2019 genomförs alla kurser i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. Kontakt, anmälan och betalning sker som tidigare direkt till oss på Vreta Gård. 

Aktiv förvaltning och skötsel av diken- i jordbrukslandskap.

Hösten 2019, preliminära grupper och datum:
Grupp 1: start 9/9 fem kvällar samt 3 timmar en helg eller eftermiddag
Grupp 2: start 3/10 fem kvällar samt 3 timmar en helg eller eftermiddag
Grupp 3: start 25/9 fem kvällar samt 3 timmar en helg eller eftermiddag

Börjar kontakta er som anmält intresse inom kort (när spannmålsskörden börjar ta slut). Hör av dig du med om du är intresserad. Kurserna kommer nu att köras över årsskiftet.

Jag kan också komma till er, om ni t ex är grannar som vill jobba framåt med ert dike! Begränast antal kurser (max 3) då det är ca 6 träffar per kurs. Först till kvarn. Max 8 per kurs. Kursen är gratis. Kursmaterial ingår, dessutom har vi ett besök då expert på vattenfrågor från LRF medverkar. Vi har stöttning från både LRF och Jordbruksverket vid specifika frågor.

Vi säljer:

* Skinn (enbart 100% Gotlandsfår, hög kvalitet)
* Ullgarn, även stickbeskrivningar
* Lammkött, höst på förbeställning. Enbart helt lamm (styckat)
* Kardflor
* Råull
* Livdjur (säljs under september). Gör intresseanmälan!

Butiken på gården har öppet nästan jämnt, ring gärna först och kontrollera att vi är hemma! Tel till Annette 070-683 36 03. Du kan också handla via vår webshop. Vi har begränsat med skinn i webshopen, hör gärna av dig med vad du söker så kan vi ta kort på ett lämpligt skinn och skicka till dig!

Vi tar swish

Vi erbjuder:

* Får- och hönskurser
* Enskild rådgivning får eller höns
* Turism och besöksverksamhet

Anmälan görs till Annette på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Just nu syns vi i tidningen Lands websida http://www.land.se/djur-natur/5-nyborjartips-till-dig-som-ska-skaffa-far/


Vreta Gårds härliga skinn var med i "Jul med Ernst" (2015) på TV4.