Välkommen till vår hemsida! 

Vill du lära dig mer om får, höns, ätliga växter eller gå en må-brakurs?
Vi startade 2011 med fårkurser tycker det är jätteroligt att dela med oss av vår kunskap och erfarenhet. Anmäl dig du med till en av våra populära kurser!

I butiken säljer vi fårskinn, ullgarn och kardflor. Under hösten säljer vi lammlådor och styckdetaljer i liten mängd (i samband med hämtning på slakteriet). Butiken är öppen när vi är hemma. Hör gärna av dig innan.

Alla livdjur är nu sålda (får)

Kaninungar säljes, har tre hanar kvar. Genbank. Födda 13 maj. 

Hedemora höns, ungtuppar säljes. 

Kurser. Fler datum kommer! Hör av dig så kan du vara med och önska!

Kurser hösten 2020

Distanskurs, får start 21 september kväll (Full)
Dagskurs får
4/9 (3-4 platser) (Full)
Fårkurs med fem träffar. Start 21 augusti (Full)
Dagskurs höns 8/9 (2-3 platser kvar). Inställd
Dagskurs höns 28/9 full
Distanskurs, får dagtid start 14 oktober (full)
Distanskurs, får (ska snart sätta fler datum)
Dagskurs får, 23 oktober (full)
Hemberedskap (genom Civilförsvarsförbundet). Distans 1-2 timmar. Gratis.
Studiecirklar kring skötsel av diken
Kost-och hälsa- kurs. Under planering.
(starta med gård, inspirationskurs)

Fårkurs på distans NY. Nu är vi ingång med distanskurser! Upplägget är nu 6 träffar och jag utvärderar allteftersom med deltagarna kring upplägg.
 
Kurser våren 2021
Förutom de "vanliga" kurserna erbjuder vi då lamningskurs, " får på bete" samt kursen "vilda växter".


eu eko logga        Medlem Fjardhundraland Stora Turismpriset 300 1           mervärden hemsida
 

Covid-19
:
Under sommaren har vi kört fler kurser än normalt och enbart varit utomhus. Under hösten är planen att kurser körs utomhus då det går (skogen där det finns vindskydd och utedass). Det kan bli olika lösningar beroende på väder och grupp. Det verkar som att pandemin är på gång att ta fart igen (23/9) och vi undviker att fortsatt ha kurs i bostadshuset. Kurser kan också förläggas i fårhus och någon annan byggnad på gården. Då kan du låna vår gästtoalett i bostadshuset. Tills vidare träffas vi i grupper om max 5 med mig (kan vara någon variation beroende på deltagare). Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer i gruppen  och uppmanar dig som känner dig sjuk att stanna hemma. Vi löser det så du kan komma på kurs senare!
Boka hellre in dig på en kurs/aktivitet du vill gå än att vänta. Kan du inte komma, avboka. All betalning sker även vanligtvis enbart om du deltagit! 

Ska bli duktigare att jobba med marknadsföring och börjar nu samla lite kommentarer från kunder (start juli 2020):

Jag tycker du gjorde ett alldeles utmärkt jobb med kursen och det var fantastiskt hur du lyckades ta dig an ett så omfattande ämne på bara sex timmar. Mycket imponerande! Jag gillade även att vi rent praktiskt fick se era lösningar för vinterboendet m.m. Att ha kursen ute var alldeles utmärkt och det vara en jättefin ”lokal”!
/Mattias Eriksson som gick en Coronaanpassad fårkurs juni 2020.

Tack för igår! Jättetrevligt och intressant samt härligt väder. Jag känner verkligen att jag fått svar på alla frågor med mycket utförliga svar. Jag tyckte du höll en bra struktur och att vi pratade och diskuterade vissa saker och sedan gick tillbaka till din ordning var jättebra. Man kommer ju alltid på nya frågor på vägen och måste ju fråga direkt annars glömmer man bort dem. Jag jobbar ute så jag älskar att vara ute, så utekurs??Jag har inte hunnit igenom kursmaterialet men jag tyckte att det såg ut som bra info om mycket??. Precis vad man behöver att bläddra i, gå tillbaka och läsa om. 
Charlotta som gick Coronaanpassad fårkurs juni 2020

Det var jättesnällt att du fixade så att vi fick handla så corona-säkert på alla vis, det kändes tryggt. /Eva juli 2020 som köpte fårskinn

 

gårdsbutik     produkter

 

Föreningen Fjärdhundraland, som vi är medlemmar i, fick äran att vinna "Stora turismpriset 2019"

stora turismpriset