Välkommen till vår hemsida! 

Vill du lära dig mer om får, höns eller ätliga växter ?
Vi startade 2011 med fårkurser tycker det är jätteroligt att dela med oss av vår kunskap och erfarenhet. Anmäl dig du med till en av våra populära kurser!
Nu i pandemin har jag (Annette) lagt om vissa kurser till distans med digitala träffar.

I butiken säljer vi fårskinn, ullgarn och kardflor. Under hösten säljer vi lammlådor och styckdetaljer i liten mängd (i samband med hämtning på slakteriet). Butiken är öppen när vi är hemma. Hör gärna av dig innan.

Viktigt! Kurser

Vänligen anmäl dig inte om du inte vet om du vill gå, läs kring kursbeskrivning, pris och innehåll INNAN du anmäler dig. Jag har tills nu inte brukat ta ut anmälningsavgifter, men med start av distanskurs har jag sett att flera anmält sig och sedan undrat om innehåll och pris. Det skapar extra jobb för mig om jag först ser till att deltagare kan gå, hittar datum och sedan att de ångrar sig (för att de inte läst på om kursen). Jag vill gärna kunna fortsätta med betalning när kurser drar igång. Jag vill också helst också kunna fortsätta med personlig kontakt med de som anmäler sig och inte anmälan via ett forumlär och "fixa" datum.

Distanskursen som jag nu börjat med tar MER tid för mig än en kurs på plats. Det är INTE en inspelad föreläsning du anmäler dig till utan en kurs med få deltagare, en kurs där du får personlig stöttning och rådgivning och jag lägger både tid på dig under de digitala kursträffarna och emellan. 
Är man par som vill gå, då betalar man också per person. Jag kan inte upplåta en kursplats gratis.

Det här är en del av mitt jobb, det är min inkomst och räknar på en skälig timlön. Distans är inte gratis, jag vill förtydliga det.
Kontakta mig istället om ni är intresserade av en enskild rådgivning, då fokuserar vi på bara er under de timmar ni väljer/det tar. Ni betalar då pris per timma. Ev. kursmaterial tillkommer.

Kurser hösten 2020/vintern 2021

Distanskurs, får start 21 september kväll (Full)
Dagskurs får
4/9 (3-4 platser) (Full)
Fårkurs med fem träffar. Start 21 augusti (Full)
Dagskurs höns 8/9 (2-3 platser kvar). Inställd
Dagskurs höns 28/9 full
Distanskurs, får dagtid start 14 oktober (full)
Distanskurs, får kväll (3 platser kvar) 18/11, 25/11,1/12,3/12, 9/12, 16/12
Dagskurs får, 23 oktober (full). På plats- ute.
Hemberedskap, 23/11 digital kurs 2 tim (Civilförsvarsförbundet) 10-12. Gratis.
Hönskurs, 2/12 digital kurs 10.00-15.00. info kommer
Hemberedskap & brandkunskap 7/12 digital10-12.00 (Civilförsvarsförbundet). Gratis.
Fårkurs, distans 6 träffar, dagtid. Start 13/1 13.00-15.30
Studiecirkel skötsel av diken, distans start 19/1 dag (förslag). Hör av dig vid intresse! Kan också köra kväll! Minst 5 deltagare.
Kursen genomförs genom Studieförbundet Vuxenskolan, i samarbete med LRF. Jordbruksverket uppdragsgivare. Kostnadsfri. 
Att ha sommarfår 2/2 digital 13-17. Info kommer
Hönskurs kring lägerelden 5/3  10-16 (på plats)
Fårkurs kring lägerelden 12/3 10-16 (på plats)
Att ha sommarfår slutet av maj (på plats)
Kost-och hälsa- kurs. Kommer i framtiden, blev ändring i fokus ett tag.
(starta med gård, inspirationskurs)

Kurser våren 2021 (kurser på plats, Vreta Gård)
Förutom de "vanliga" kurserna erbjuder vi då lamningskurs, " får på bete" samt kursen "vilda växter".


eu eko logga        Medlem Fjardhundraland Stora Turismpriset 300 1           mervärden hemsida
 

Covid-19
:
Under sommaren/hösten har vi kört fler kurser än normalt och enbart varit utomhus. Under hösten är planen att kurser körs utomhus då det går (skogen där det finns vindskydd och utedass). Vintern är oviss (pandemin verkar ha satt fart igen) skrivet 15/10. Jag kommer mer att fokusera på distanskurser under den kalla årstiden för att återuppta kurser med träff här till våren. Det kan bli någon specialkurs under vintern, kanske får- eller hönskurs runt lägerelden. 

Ska bli duktigare att jobba med marknadsföring och börjar nu samla lite kommentarer från kunder (start juli 2020):

Jag tycker du gjorde ett alldeles utmärkt jobb med kursen och det var fantastiskt hur du lyckades ta dig an ett så omfattande ämne på bara sex timmar. Mycket imponerande! Jag gillade även att vi rent praktiskt fick se era lösningar för vinterboendet m.m. Att ha kursen ute var alldeles utmärkt och det vara en jättefin ”lokal”!
/Mattias Eriksson som gick en Coronaanpassad fårkurs juni 2020.

Tack för igår! Jättetrevligt och intressant samt härligt väder. Jag känner verkligen att jag fått svar på alla frågor med mycket utförliga svar. Jag tyckte du höll en bra struktur och att vi pratade och diskuterade vissa saker och sedan gick tillbaka till din ordning var jättebra. Man kommer ju alltid på nya frågor på vägen och måste ju fråga direkt annars glömmer man bort dem. Jag jobbar ute så jag älskar att vara ute, så utekurs??Jag har inte hunnit igenom kursmaterialet men jag tyckte att det såg ut som bra info om mycket??. Precis vad man behöver att bläddra i, gå tillbaka och läsa om. 
Charlotta som gick Coronaanpassad fårkurs juni 2020

Det var jättesnällt att du fixade så att vi fick handla så corona-säkert på alla vis, det kändes tryggt. /Eva juli 2020 som köpte fårskinn

 

gårdsbutik     produkter

 

Föreningen Fjärdhundraland, som vi är medlemmar i, fick äran att vinna "Stora turismpriset 2019"

stora turismpriset