Kurser ges i lite olika "former", ibland egna kurser i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan, ibland i helt egen regi. Annette är även studiecirkeledare åt uppdragsgivare Jordbruksverket samt instruktör hos Civilförsvarsförbundet (uppdragsgivare MSB)

Alla kurser ges i små grupper, vanligtvis max 6 deltagare för att möjliggöra dialog i gruppen. Det är viktigt att det ges möjlighet att ställa frågor.

Kurser som är Vreta Gårds (eget koncept och kursmaterial), men sker i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan, anmälan hos dem, men hör gärna av dig direkt till mig för frågor.

  • Digitala fårkurser (dagskurs, kurs med sex träffar, lamningskurs, får på bete) Vi ses digitalt
  • Fårkurs med fyra träffar (två online och två på plats)
  • Lamningskurs digital (halvdag)
  • Lamningskurs, fysisk träff på Vreta (halvdag)
  • Vilda växter (två träffar) Vreta

Vreta Gård (anmälan och betalning till Vreta Gård)

  • Dagskurs fårkurs för nybörjare
  • Dagskurs hönskurs för nybörjare
  • Dagskurs fårkurs fortsättning, fokus djurhälsa, krisberedskap, klimatanpassning, naturvård och fårens viktiga roll som landskapsvårdare
  • Dagskurs klimat och hållbarhet- privatpersoner
  • Dagskurs klimat och hållbarhet- företagare, beslutsfattare, anställda i företag eller organisation, även förtroendevalda i t ex förening

EJ VRETA GÅRD
Studiecirkel skötsel och aktiv förvaltning av diken
, Annette är cirkelledare genom Studieförbundet Vuxenskolan. Den studiecirkeln ges på uppdrag av Jordbruksverket och LRF är också medarrangör.

Kurser via Civilförsvarsförbundet - Hemberedskap, Brandsäkerhet- digitala eller fysisk träff
Annette jobbar som instruktör. Anmäl gärna intresse direkt till Annette. Ibland hjälper Studieförbundet Vuxenskolan till med anmälningar

Anmälan till vissa kurser görs till Studieförbundet Vuxenskolan.  Du kan mejla mig för frågor ! Anmälan till dagskurser sker direkt till Annette på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. där du även uppger ditt namn och telefonnummer samt fakturaadress.

Amälan och betalning Vreta Gård: Fakturering sker i samband med kurs, du får faktura.

Är du intresserad av kurs, men inte kan bokat datum?
Hör av dig, kanske kan vi göra ett till kurstillfälle. Vi kör de flesta kurser både vår och höst, detsamma gäller här, hör du av dig så kan du vara med och påverka datum.

De flesta kurser går på vardag, dagtid. Vissa distanskurser, kväll.

Behöver du boende om du kommer till oss på kurs? Hör av dig, så kan vi tipsa! Du behöver dock bil för att ta dig till oss.  

Kurserna körs hemma hos oss, dvs vi är i vårt bostadshus och vi rör oss ute på vår familjs gård. När vädret tillåter är skogen kursplats, där vi har ett vindskydd. samt utedass. Det är "hemma-hos" kurser.  Gårdsbutiken ligger också i bostadshuset.

Kursledarens kompetens: Det finns en meritlista om du läser om oss. 


Förutom Vreta Gårds företagarförsäkring (besökare) är du också olycksfallsförsäkring via Studieförbundet Vuxenskolan.

logga sv

 

dass mammadasskurs vilda växter slogbodKurslokal i skogen
9 sittande
Utedass

slogbod

 

uterum

Kurslokaler, uterum och salen. Det finns en gästtoa i anslutning till kurslokaler.

salen dikeskurs