I menyerna till vänster hittar du mer om våra olika kurser. Kurser som varit försvinner från hemsidan. Vi kör ofta 4-6 kurser av vissa typer året om. Nu på agendan är kurser för våren/sommaren 2020.

Fårkurser (dagskurs, kurs med fem träffar, lamningskurs, får på bete)
Hönskurs, dagskurs
Vilda växter (tre träffar, dagskurs)
Kost- och hälsa (fyra träffar, dagskurs) NY 2020
Starta med gård, dagskurs NY 2020 
Nyfiken på får (halvdag) NY 2020 
Skötsel av diken (studiecirkel LRF/Jordbruksverket/SV)


Anmälan sker direkt till Annette på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. där du även uppger ditt namn och telefonnummer samt fakturaadress.

Då vi enbart jobbar med små grupper så kan sena avanmälningar ställa till det för hela gruppen. Självklart kan sjukdom, sjuka djur, struliga bilar, snöoväder, tjänsteresor eller annat ställa till det. Men, anmäl dig bara om du vet att du verkligen vill gå:) Annars kan du alltid göra en preliminär anmälan, då tar du beslut när kursen börjar bli full.

Fakturering sker efter kurs, därför betalar du inte i förväg (du betalar enbart om du gått kursen). Vi vill undvika anmälningsavgifter och hoppas slippa det i framtiden med.

Är du intresserad av kurs, men inte kan bokat datum?
Hör av dig, kanske kan vi göra ett till kurstillfälle. Vi kör de flesta kurser både vår och höst, detsamma gäller här, hör du av dig så kan du vara med och påverka datum.

De flesta kurser går på vardag, dagtid.

Behöver du boende om du kommer till oss på kurs? Hör av dig, så kan vi tipsa! Du behöver dock bil för att ta dig till oss.  

Kurserna körs hemma hos oss, dvs vi är i vårt bostadshus och vi rör oss ute på vår familjs gård. Det är "hemma-hos" kurser. Dock är nu kurslokalerna särskilda från övriga huset, har en egen ingång. Det finns en gästtoalett. Gårdsbutiken ligger också i bostadshuset intill kurslokalerna (salen och uterum).

Alla kurserna körs nu i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan
All kommunikation, anmälan och betalning sker direkt med Annette på Vreta Gård.
På kursdagen registrerar du dig i Studieförbundet Vuxenskolans system
Förutom Vreta Gårds företagarförsäkring (besökare) är du också olycksfallsförsäkring via Studieförbundet Vuxenskolan.

logga sv

Covid-19 Vi kör på med kurser men kommer att förlägga så mycket kurser det går under våren/sommaren 2020 utomhus. Dessutom planeras de genomföras i ännu mindre grupper, max 5 med Annette (kursledare). Vi håller koll på Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi skulle kunna hålla alla kurser som vanligt, men då smittskydd är ett av de viktigaste inslagen i vårt arbete på Vreta Gård, så vill vi också jobba för att vi ska hålla kurser så "smittsäkert" som det går. I vanliga fall körs kurser med max 7 deltagare och delvis inomhus. Du kommer också att ha med både eget fika och lunch (istället för egen lunch). Vi vill också att du som deltagare ska känna dig tryggare med att kunna gå en kurs. Ditt ansvar som deltagare är att avboka dig ifall du känner dig sjuk (enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer). Tillsammans ser vi till att du kan komma på kurs en annan gång! 

dass mammadasskurs vilda växter slogbodKurslokal i skogen
9 sittande
Utedass

slogbod

 

uterum

Kurslokaler, uterum och salen. Det finns en gästtoa i anslutning till kurslokaler.

salen dikeskurs