Annette är även instruktör inom Civilförsvarsförbundet och erbjuder olika kurser inom "självskydd"


Kurser för ett  " säkrare och tryggare liv"

I slutet av 2013 blev Annette färdigutbildad självskyddsinstruktör inom Civilförsvarsförbundet.Civilförsvarsförbundet är en ideell försvarsorganisation som får uppdrag från MSB, Myndigheten för samhällskydd och beredskap att anordna kurser för befolkningen i Sverige.
Läs mer på www.civil.se
Utbudet på kurser varierar. I vissa fall kan privatpersoner gå kurser gratis och företag kan boka kurser mot offert.

Hör av dig till Annette på 070-683 36 03 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. om du vill veta mer. Anmälan görs till Annette på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Uppge ditt namn och telefonnummer.

Din trygghet- När krisen kommer och "72-timmar", är  krisberedskapskurser där vi pratar om hotbilder i Sverige, vad som händer vid längre el- och vattenavbrott. Vad kan du själv göra för att förbereda dig och klarar du och din familj av att ta hand om er själva utan hjälp från myndigheterna? Du har ett eget ansvar och vid en större kris kan du inte räkna med att kunna handla mat eller tanka bilen. Du kan behöva gå för att hämta vatten. 72-timmar syftar på 3 dygn, en rimlig tid det kan ta för myndigheter att hjälpligt få igång viss hjälp till oss i Sverige vid en större kris. Skillanden mellan kurserna är längden på kurs! 

Det är oroligt i världen idag och det här är en kurs som alla borde gå.
Kurslängd: 1,5 timme
- ibland möjlighet till förlängning 1 timme för grupper som inte talar flytande svenska eller har handikapp som gör att kursen tar längre tid.

HLR, första hjälpen och 72-timmar = 4 timmars kurs
Akut hjälp vid personskada ersätts av denna kurs. Den inkluderar HLR med även övning med hjärtstartare samt 1:a hjälpen. Kursen följer HLR-rådets utbildningsplan och varje deltagare övar på en egen docka.  
Den innefattar också 1 timma "72-timmar" vilket ger en gedigen utbildning under dessa fyra timmar med mycket praktiska övningar och även teori. Tänk att få all denna kunskap kostnadsfritt!
 
Minst antal deltagare: 10-12

Det är vuxenkurser, men i vissa fall kan kursen målgruppsanpassas till att även passa barn, från ca 10 års ålder (t ex 72-timmar)

"Hitta Vilse" (krisberedskap för barn- vad gör jag om jag gått vilse)- den kursen körs enbart som betalkurs för närvarande. Förskolor kan gärna gå ledarkurs!
Under den varmare årstiden håller jag gärna kurserna på vår gård, där skogen är kursplats. Jag kan också komma till er, max ca 2 mils radie.
 
Bl. a. kursen 72-timmar ges gratis i till elever i  grundskola  och gymnasieskola.
 
 

Kurs "akut hjälp vid personskada"