Annette är även instruktör inom Civilförsvarsförbundet och håller kurser som handlar om att stärka individens förmåga att klara kriser, eller att förebygga olyckor.

Distanskurser på Zoom eller kurser med fysisk träff. 
Även PDF här med information Informationsblad Civilförsvarsförbundet

I slutet av 2013 blev Annette färdigutbildad instruktör inom Civilförsvarsförbundet.Civilförsvarsförbundet är en ideell försvarsorganisation som får uppdrag från MSB, Myndigheten för samhällskydd och beredskap att anordna kurser för befolkningen i Sverige. 

Läs mer på www.civil.se
Utbudet på kurser varierar. I vissa fall kan privatpersoner gå kurser gratis och företag kan boka kurser mot offert.

Hör av dig till Annette på 070-683 36 03 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. om du vill veta mer. 

Hemberedskap, är en krisberedskapskurs där vi pratar om hotbilder i Sverige, vad som händer vid längre el- och vattenavbrott. Vad kan du själv göra för att förbereda dig och klarar du och din familj av att ta hand om er själva utan hjälp från myndigheterna? Du har ett eget ansvar och bör kunna klara dig själv i en vecka minst: Vid en större kris kan du inte räkna med att kunna handla mat eller tanka bilen och du kan behöva ta dig till ett ställe för att hämta vatten. 

Det är oroligt i världen idag och det här är en kurs som alla borde gå.
Kurslängd: ca 1 timma
Kursen kan också i vissa fall göras längre med målgruppsanpassning och mer tid att diskutera. 
 
Allmän brandkunskap
Få tips och kom igång att kolla av brandsäkerheten hemma hos dig/er.

HLR, första hjälpen och hemberdskap = 4 timmars kurs
Akut hjälp vid personskada ersätts av denna kurs. Den inkluderar HLR med även övning med hjärtstartare samt 1:a hjälpen. Kursen följer HLR-rådets utbildningsplan och varje deltagare övar på en egen docka.  
Den innefattar också 1 timma hemberedskap vilket ger en gedigen utbildning under dessa fyra timmar med mycket praktiska övningar och även teori. Tänk att få all denna kunskap kostnadsfritt!
 
Minst antal deltagare: 12

Det är vuxenkurser, men i vissa fall kan kursen målgruppsanpassas till att även passa barn, från ca 10 års ålder (hemberedskap)

"Hitta Vilse" (krisberedskap för barn- vad gör jag om jag gått vilse)- den kursen körs enbart som betalkurs för närvarande. Förskolor kan gärna gå ledarkurs!
Under den varmare årstiden håller jag gärna kurserna på vår gård, där skogen är kursplats. Jag kan också komma till er, max ca 2 mils radie.
 
Bl. a. kursen hemberedskap ges gratis i till elever i  grundskola  och gymnasieskola.
 
 

Kurs "akut hjälp vid personskada"